Ξεκινώντας το 1976 η ΒΙΟΤΥΡ ΑΕΒΕ λειτουργώντας πάντα στην πρώτη γραμμή της αγοράς αναπτύχθηκε μεθοδικά, με στρατηγική και προσήλωση στους στόχους της.
Με απόλυτη εξειδίκευση στον κλάδο των τυροκομικών & γαλακτοκομικών προϊόντων και γνώμονα την διάθεση στην ελληνική αγορά μιας ευρείας γκάμας τυροκομικών ξεπερνάει τα 45 χρόνια επιτυχημένης δραστηριότητας.
Σήμερα, στη ΒΙΟΤΥΡ μοιραζόμαστε την αγάπη του ιδρυτή Δημ. Θωμόπουλου για τα τυροκομικά, την πίστη του στους ανθρώπους και στους συνεργάτες του και το όραμά του για το μέλλον.
Η νέα γενιά της οικογένειας που βρίσκεται ήδη στο τιμόνι της εταιρείας, την οδηγεί με σιγουριά και αισιοδοξία.

Χρονολογίες Σταθμός

1976

Η πορεία της εταιρείας ξεκινά το Νοέμβριο του 1976, όταν ο Δημήτριος Θωμόπουλος ιδρύει στην Αθήνα την ΤΥΡΙΝΘΟΣ

1986

Η εταιρεία ΤΥΡΙΝΘΟΣ μετονομάζεται σε ΒΙΟΤΥΡ ΕΠΕ

1997

Έναρξη εργασιών της ΒΙΟΤΥΡ ως ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΒΙΟΤΥΡ ΑΕΒΕ)

2004

Το 2004 η ΒΙΟΤΥΡ μετακομίζει και εγκαθίσταται σε νέες, σύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 3.000 τ.μ. στην περιοχή του Κορωπίου

2013

Το 2013 εξαγοράζει και εντάσσει στο δυναμικό του ένα σύγχρονο συσκευαστήριο τυποποίησης τυριών, ενώ παράλληλα την ίδια χρονιά, ιδρύει την εταιρεία διανομής προϊόντων ΔΙΑΤΥΠ Α.Ε.Β.Ε.

2014

Αγορά μέσω συγχώνευσης της εταιρείας Rama Foods Α.Ε και δημιουργία υποκαταστήματος στην πόλη της Θεσσαλονίκης, σε ιδιόκτητες σύγχρονες εγκαταστάσεις 10.000 τ.μ.

2017

Επενδύοντας στα ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗ, η ΒΙΟΤΥΡ εισέρχεται δυναμικά στο πεδίο της παραγωγής τυροκομικών & γαλακτοκομικών προϊόντων

2019

Δημιουργείται το brand ΤΡΙΠΟΛΗ και εισέρχεται δυναμικά στο λιανεμπόριο μέσα από τις μεγαλύτερες αλυσίδες πανελλαδικώς

2021

Τα παραγόμενα τυριά άλμης ΤΡΙΠΟΛΗ συστήνονται στους καταναλωτές μέσα από το ελληνικό retail